Legfrissebb híreink

Üdvözöljük megújult oldalunkon! Legfrissebb híreink között találja aktuális eseményeinket, pályázati felhívásainkhoz kapcsolódó fórumainkat, tájékoztató információkat és egyéb vidékfejlesztési kezdeményezéseink híreit!

Böngéssze át az aktuális lehetőségeket, és merüljön el a pályázatok világában szakértői tanácsaink segítségével. Ha kérdései vagy javaslatai vannak, ne habozzon kapcsolatba lépni velünk!

Összes hír megtekintése

LEADER 30 év

A LEADER (francia betűszó: Liaison Entre Actions pour le Developpement de l’Economie Rurale) jelentése = Közösségi kezdeményezés a vidéki gazdaság fejlesztéséért

A LEADER Program

Az Európai Közösség által 1991-ben elindított közösségi kezdeményezés gazdasági, társadalmi és környezeti problémák helyi megoldásával segíti elő a fenntartható fejlődést Európa vidéki területein. Az akkori tizenöt uniós tagállam célja az elszegényedő és elöregedő vidéki térségek további leszakadásának megállítása volt. A LEADER a helyi közigazgatás, a vállalkozók és civil szervezetek összefogására épít, közösségeik kezébe tényleges döntéshozatali jogkört ad. A LEADER alapjait a tiszta, átlátható döntési folyamatban, az érintettek együttműködésében és a jó gyakorlatok átadásához szükséges infrastruktúra kialakításában találhatjuk meg.

Tovább

Helyi Akciócsoportunk története

Az Alpokalja-Fertő-táj Vidékfejlesztési Egyesület alapját képező helyi akciócsoport 2007-ben alakult közel 280 fővel, 39 település együttműködésének kinyilvánításával Röjtökmuzsajon. Az egyesületet 2008-ban több, mint 100 tag alapította azzal a céllal, hogy a helyi gazdaságot és a helyi közösségek kohézióját erősítse egy megtartó, fejlődő vidék eléréséért. Szervezetünk ezen értékek és célok mentén dolgozik a mai napig.

Az egyesület a Vidékfejlesztési Program megvalósításában vesz részt, egyrészt LEADER fejlesztési források térségi koordinációjával, másrészt a helyi gazdaságot és közösségeket erősítő kezdeményezések támogatásával. A LEADER egyesület irodája Fertőszéplakon, a Széchényi kastélyban működik.

Ismerjen meg minket!

39 település
15 év tapasztalat
2 milliárd+ támogatás
400+ pályázó

Helyi Fejlesztési Stratégiánk 2023-27

Európa vidéki térségei nagyon különbözőek: ez a felismerés biztosította a LEADER program térnyerését, miszerint a helyi fejlesztési stratégiák hatásosabbak és hatékonyabbak, ha helyi szinten az ottani szereplők határozzák meg, majd alkalmazzák azokat. A 2023-2027-es programozási időszakot felölelő agrár-vidékfejlesztési ciklusban, a Közös Agrár Politika Stratégiai Tervének keretében, az előző programozási időszakokhoz hasonlóan, ismételten lehetőség nyílt új Helyi Fejlesztési Stratégiák megalkotására. Ezen időszak helyi akciócsoportunk életében immáron a harmadiknak számít, a szerves fejlődés elve mellett számos újítással, megújulással fűszerezett stratégiát készítettünk elő, az elmúlt 15 év tapasztalataira építkezve.

Egyesületünk Kezdeményezései

Széchenyi István örökségét visszük tovább a tettekben is, így született meg a minőséget képviselő termelők, kézművesek Védjegyes hálózata, a portékákat kínálók Kosár webáruház, de ennek köszönhetően gyűjtöttünk össze helyi recepteket, meséket, túraútvonalakat, igyekszünk összefogni a térség civil szervezeteit, vagy fejlesztettünk a helyi identitástudat erősítésére tananyagot az általános iskolai korosztály számára.

Kosár Közösség

Térségi helyi termelők és kézművesek webáruháza

Megnézem

Védjegy Hálózat

Helyből, szívből…
Ismerje meg termelőinket, szolgáltatóinkat!

Megnézem

Térségi Civil Központ

Térségünk civil szervezeteinek támogatása

Megnézem

Élménytúrák

Kerékpárral, gyalog, vízen, lóháton térségünkben...

Megnézem

Térségi tananyag

Interaktív tananyag térségünkről iskolai együttműködésben

Megnézem

Saját projektek

Az alábbiakban az egyesület saját projektjeiről tájékozódhatnak.

Megnézem

Alpokalja-Fertő-táj Kerékpáros Vándortábor

A túra egy különleges, határtalanságával egyedülálló vidék felfedezésére hív. A vándortábor alatt megismerkedhettek az Alpokalja és a Fertő-táj csodáival, különleges történeti, természeti és kulturális értékeivel.

Táv 200 km
Időtartam 5 nap
Nehézség közepes
Díj 52 000 Ft

Részletek